Sfântul Grigorie de Nyssa sărbătorit la Biserica Domniţa Bălaşa din Bucureşti

În Biserica Ortodoxă este sărbătorit astăzi, 10 ianuarie 2015, Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei. Singurul locaş de cult din Capitală care are unul dintre hramuri închinat acestui sfânt ierarh şi unde se păstrează un fragment din cinstitele sale moaşte este Biserica Domniţa Bălaşa (Paraclis Patriarhal). Racla cu fragmentul din odoarele duhovniceşti ale Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa se păstrează spre închinare în această biserică de 45 de ani, informează Ziarul Lumina.

Sărbătorirea ocrotitorului Bisericii Domniţa Bălaşa a început de aseară, când au fost săvârşite Vecernia şi Litia, iar apoi a avut loc o procesiune în jurul locaşului de cult cu racla cinstitelor moaşte ale Sfântului Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei. Astăzi, sărbătoarea hramului continuă cu Sfânta Liturghie şi slujba Parastasului pentru ctitorii şi binefăcătorii locaşului de cult.

Sfântul Ierarh Grigorie este unul dintre cei mai erudiţi teologi ai secolului al IV-lea, opera sa cuprinzând numeroase scrieri cu caracter apologetic, exegetic, dogmatic şi mai ales ascetic.

Comentarii Facebook


Știri recente