Sfântul Gheorghe Pelerinul ocroteşte noua biserică din Dulceşti

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului a sfinţit sâmbătă biserica din Dulceşti, care îi are ca ocrotitori pe Sf. Alexandru, Patriarhul Ierusalimului, şi pe Sf. Gheorghe Pelerinul.

Lăcaşul de cult este amplasat la ieşirea din localitate spre comuna Ruginoasa, în dreptul şoselei care leagă două localităţi importante: Roman şi Piatra Neamţ. Astfel, în omilia sa, ierarhul a numit-o „biserica pelerinilor”.

„Această frumoasă biserică așezată la margine de drum va fi numită Biserica pelerinilor și a călătorilor care trec prin zona aceasta. După cum v-ați dat seama din documentul întocmit de la Centrul Eparhial pentru sfințire, această biserică este afierosită Sfântului Alexandru și a Sfântului Gheorghe Pelerinul, a cărui relicve se găsesc la mănăstirea Văratec, nu departe de noi, în județul Neamț”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

După liturghie, ierarhul a acordat familiei ctitorului bisericii, Romică Rotaru, distincţia Crucea Moldavă pentru laici.

Pictorul lăcaşului de cult, Alina Georgiana Teodorescu, a primit din partea Ierarhului o distincție de vrednicie. Foto credit: Arhieiscopia Romanului şi Bacăului.

Protopopul de Roman, Dragoş Alexandru Munteanu, care a coordonat proiectul, a apreciat lucrare realizată de ctitorii lăcaşului de cult.

„Am învăţat de la familia Rotaru că bijuteriile nu se fac numai din aur şi argint, ci se pot face şi din lemn”, a declarat protopopul pentru Trinitas TV.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe moş Gheorghe Lazăr în data de 5 octombrie 2017. Proclamarea canonizării a avut loc în data de 25 martie 2018.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…