Sfântul Atanasie Athonitul a fost cinstit la Schitu Frumoasa

Sfântul Atanasie Athonitul a fost cinstit duminică la Biserica „Sfântul Atanasie Athonitul”, filie a Parohiei Schitu Frumoasa.

Slujbele din ajunul şi ziua de hram au fost oficiate de un sobor de clerici condus de Părintele Costel Mareș, Protopop de Moineşti.

Între invitații speciali ai părintelui Nicolae Pântea, preot slujitor în Halkidiki – Grecia, și ctitorul bisericii din satul Schitu Frumoasa, au fost părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, și Arhid. Ionuț Mavrichi, consilier patriarhal, şi cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Părintele Protopop Costel Mareş a vorbit în predica rostită despre sfinţi şi ce putem învăţa de la ei.

„Dacă ar fi sa-i definim pe sfinți intr-un cuvânt, acesta ar fi – iubire. Sfinții sunt treptele pe care Dumnezeu coboară la fiecare dintre noi, și astfel vedem cât de important este să invățăm de la sfinți cum să fim noi iubire și să cerem de la Dumnezeu ca El să reverse iubirea Sa milostivă și Harul Duhului Sfânt în sufletele noastre”.

Tot în timpul slujbei, Arhid. Ionuț Mavrichi a îndemnat la smerenie, oferindu-l exemplu în acest sens pe Sfântul Atanasie Athonitul.

„Așa cum și Sfântul Atanasie, în întreaga sa viață monahală a trăit această smerenie în modul acesta maximal și extraordinar, învrednicit fiind în cele din urmă de mari daruri și de Împărăția Cerurilor.”

Biserica Sfântul Atanasie Athonitul a fost construită la iniţiativa părintelui Nicolae Pântea, preot slujitor în Halkidiki – Grecia, fiind sfinţită în anul 2008 de Arhiepiscopul Ioachim şi de Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Biserica a fost construită în apropierea casei părinteşti a părintelui Nicolae Pântea în memoria fratelui său care a murit în Muntele Athos. Aceasta este singura biserică din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului ocrotită de Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente