Sfântul Arhidiacon Ştefan cinstit la Catedrala din Buzău

În ziua de prăznuire a Sfântului Arhidiacon Ştefan, sâmbătă, 27 decembrie 2014, credincioşii buzoieni au participat în număr mare la slujba de la Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului“ din Buzău. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, potrivit arhiepiscopiabzvn.ro. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic misionar al eparhiei.

În cuvântul de învăţătură pe care l-a rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a precizat următoarele: „Astăzi, deşi ne aflăm într-o atmosferă de sărbătoare, de bucurie, de lumină, de pace, aduse nouă de Mântuitorul Iisus Hristos, născut în ieslea Bethleemului, totuşi, facem pomenirea unui martir, care ne duce cu mintea la ceea ce au avut de pătimit primii creştini, după întemeierea Bisericii. Începând cu Sfântul Arhidiacon Ştefan şi terminând cu martirii din vremea lui Diocleţian, până la Sfântul Constantin cel Mare, sângele acestor martiri a devenit sămânţa creştinismului, care a rodit în ogorul sufletelor oamenilor din toate părţile cunoscute în vremea aceea. Aşa s-a dezvoltat şi a înflorit Biserica creştină, prin sfinţii mucenici sau martiri, apoi, prin sfinţii mărturisitori, cuvioşi, drepţi, care au înţeles cât de important este să-L iubească mai mult pe Dumnezeu decât pe ei înşişi, pe rudele lor sau familiile lor.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotesit întru duhovnic pe preotul Ionuţ-Radu Vintilă, consilier eparhial şi slujitor la Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului“. Acesta a primit din partea ierarhului o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic şi o cruce de binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente