Sfânta Varvara a fost sărbătorită în biserica din Salina Târgu-Ocna

Mai mulți preoți din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au oficiat în ziua de 4 decembrie 2018 Sfânta Liturghie în cinstea Sfintei Mare Mucenițe Varvara în lăcașul de cult realizat în interiorul Salinei Târgu-Ocna.

Soborul de preoți a fost condus de părintele protopop Ioan Bârgăoanu.

Preotul militar Ioan Roncea de la Baza 95 Aeriană din Bacău a predicat celor prezenți aspecte importante din viața Sfintei Mari Mucenițe Varvara și a evidențiat că și Sfânta Muceniță „a fugit de prigonirea tatălui ascunzându-se într-o stâncă, la fel cum și credincioșii au ocazia să intre în acest munte de sare și să fie păziți de încercările veacului acesta, în biserica aflată la 240 m adâncime”.

Părintele Ioan Roncea a amintit de: legătura dintre Mănăstirea Măgura Ocnei și biserica din Salina Târgu-Ocna; implicarea părintelui în conceperea acestui locaș din sare, dar și de binecuvântarea pe care o are orașul Târgu-Ocna prin prezența numeroaselor biserici aflate la diverse cote.

În timpul Sfintei Liturghii au fost pomeniți eroii neamului românesc, precum și minerii care au lucrat la Târgu Ocna și au trecut la Domnul.

Au fost înmânate diplome și icoane conducerii Salinei din Târgu-Ocna, dar și ctitorului principal al bisericii, domnului inginer Milea Cernea.

La sfârșitul slujbei grupul psaltic „Stavros” a interpretat colinde bizantine, împodobind astfel sărbătoarea hramului prin cântările lor.

Foto credit: pr. Elisei Roncea

Comentarii Facebook


Știri recente