Sfânta Treime – hramul Centrului de Presă Basilica | Episcopul Varlaam a oficiat Sf. Liturghie (VIDEO)

Hramul Centrului de Presa Basilica

Membrii Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române au participat luni dimineață la Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul Varlaam Ploieșteanul în Catedrala Patriarhală.

Sărbătoarea Sfintei Treimi Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București #LIVE #28mai

Publicată de TRINITAS TV pe 27 Mai 2018

Din soborul slujitor, alături de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, au făcut parte:

  • Pr. Nicolae Dascălu, directorul Publicațiilor Lumina;
  • Pr. Teodor Gradinaciuc, consilier patriarhal, Radio Trinitas;
  • Pr. Ciprian Florin Apetrei, redactor Ziarul Lumina;
  • Protos. Corneliu Andrașco, slujitor al Catedralei Patriarhale;
  • Arhid. Ioan Mavrichi, consilier patriarhal, Biroul de Presă;
  • Arhid. Dumitru Ojog;
  • Arhid. Ștefan Sfarghie, redactor Ziarul Lumina;
  • Diac. Bogdan Bădiță, producător general Trinitas TV;
  • Diac. Gheorghe Anghel, Editor Șef la Agenția de știri Basilica.

Omilia rostită la sărbătoarea Sfintei Treimi

În cadrul slujbei, Pr. Nicolae Dascălu a rostit un cuvânt în care a evidențiat măreția Preasfintei Treimi, reflectând la cunoașterea dumnezeirii de către om.

Părintele Nicolae Dascălu a subliniat că „și atunci când spunem că știm ceva despre Dumnezeu, de fapt știm foarte puțin sau aproape nimic”. În acest context, l-a citat pe Sf. Grigorie Teologul, care spunea că „mai bine este nouă, când e să vorbim despre Dumnezeu, să iubim tăcerea și să cădem în rugăciune”.

„Tăcerea este un limbaj mai adecvat Tainei Preasfintei Treimi, Tainei dumnezeirii, pentru că altfel ne asemănăm unui orb care caută să numere firele de nisip din ocean”, a spus Directorul Publicațiilor Lumina.

Pr. Dascălu a precizat că îndrăznim totuși să vorbim despre dumnezeire deoarece Mântuitorul s-a întrupat pentru noi și pentru a noastră mântuire.

Mântuitorul ne-a învățat prin Apostoli și prin urmașii acestora „câte ceva din taina cunoașterii lui Dumnezeu pentru ca astfel de fapt să înțelegem taina a tot ce există”, a adăugat Pr. Nicolae Dascălu.

Concluzia omiliei a fost aceea că Dumnezeu este în esența Sa iubire și poate fi găsit în Biserică prin unitate și rugăciune.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de Te Deum cu prilejul hramului Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române, care împlinește 11 ani de activitate.

Centrul de Presă Basilica

Centrul de Presă Basilica a fost fondat la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în 27 octombrie 2007 şi cuprinde cinci componente: Radio Trinitas, care a împlinit anul acesta 20 ani de emisie, Trinitas TV, publicațiile Lumina, Agenția de știri Basilica și Biroul de presă şi relaţii publice.

Agenţia de ştiri Basilica împlineşte, în 16 iunie 2018, zece ani de existenţă în spaţiul virtual.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente