Sfânta Scriptură dăruită gratis credincioșilor

Parohia ortodoxă românească „Sfântul Efrem cel Nou” din localitatea Torrent, Spania, a inițiat un proiect catehetic de familiarizare a credincioșilor români cu textul Sfintei Scripturi. Pentru început, mai multe familii de români din Torrent au primit gratuit ediția ortodoxă a Sfintei Scripturi în limba română, informează Ziarul Lumina.

„În consonanță cu îndemnurile Sfinților Părinți care spuneau: «Luați în mâini dumnezeieștile cărți și primiți cu râvnă folosul cuprins în ele», ne-am gândit să demarăm un proiect în Parohia ortodoxă românească «Sfântul Efrem cel Nou» din Torrent, Spania, pe care l-am intitulat «Sfânta Scriptură în viața credincioșilor». Concret, proiectul constă în oferirea din partea parohiei, gratuit, a unei Sfinte Scripturi fiecărei familii care nu deține acasă o Biblie. Proiectul a debutat cu trei cateheze despre importanța lecturării textului cărților sfinte cuprinse în Biblie: Sfânta Scriptură – prezentare generală; Sfinții Părinți, despre folosul citirii Sfintei Scripturi; Legătura dintre Sfânta Scriptură și cultul Bisericii”, a spus părintele Vasile Pop de la Parohia „Sfântul Efrem cel Nou” din localitatea Torrent, Spania.

În cadrul acestor cateheze de sâmbătă seara, credincioșii au primit o Sfântă Scriptură sau Noul Testament cu Psalmii, tipărite de Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente