Sfânta Muceniță Ecaterina sărbătorită la Galați

În fiecare an, la date de 25 noiembrie, când Biserica Ortodoxă cinstește pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, parohia gălățeană „Sfinții Mucenici Ecaterina, Gheorghe și Modest” își sărbătorește hramul.

Sărbătoarea a început încă din ajun prin săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia și a continuat în ziua hramului, cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a rostit un bogat cuvânt de învățătură, după cum aflăm de la pr. Gabriel Molocea.

La slujbă au participat credincioși de toate vârstele din municipiu, profesori și oameni de cultură.La final, credincioșii prezenți au fost invitați la tradiționala agapă frățească, pentru evenimentul de astăzi fiind pregătite și pachete cu alimente destinate persoanele bolnave, singure și nedeplasabile, aflate în evidențele speciale ale parohiei.

Biserica actuală datează din 27 octombrie 1929, fiind construită, cu binecuvântarea Episcopului Cosma Petrovici, al Dunării de Jos, sub directa îndrumare a părintelui Ioan Diaconescu, ce fusese transferat de la parohia Chilia Nouă, la insistențele credincioșilor din zonă.

Cutremurele din anii 1940 și 1977 au deteriorat grav biserica, ceea ce a dus la începerea unor ample lucrări de restaurare în 1983, lucrări reluate după 1990, prin purtrea de grijă a părintelui Alexandru Teodosiade, sub directa îndrumare a chiriarhului Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente