Sfântă Liturghie arhierească și resfințire de biserică în comuna doljeană Dioști

Credincioșii din localitatea doljeană Dioști l-au avut, astăzi, 19 mai 2013, în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, care a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, a precizat Gheorghe Cioiu.

Resfințirea sfântului locaș încununează eforturile făcute în ultimii ani pentru renovarea și restaurarea picturii interioare și exterioare, lucrări finalizate cu sprijinul autorităților publice locale și a donațiilor făcute de ing. Constantin Iancu. De altfel, pentru implicarea deosebită în realizarea acestei sfinte lucrări, preotul paroh Mircea Ionel Stancu a primit rangul bisericesc de iconom, iar Primăria comunei Dioști și ing. Constantin Iancu, au primit Gramate de mulțumire și apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit Irineu le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța și rolul femeii în viața Bisericii și a întregii omeniri, pornind de la pericopa evanghelică a acestei duminici, închinate de Biserica noastră femeilor mironosițe. De asemenea, IPS Irineu a amintit că, în această duminică, credincioșii din Mitropolia Olteniei sărbătoresc împlinirea unui an de la aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Aducerea raclei cu sfintele moaște în Mitropolia Olteniei, în perioada 28 aprilie – 5 mai 2012, a avut loc la inițiativa IPS Irineu și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Sinodul Mitropoliei Olteniei a hotărât în acest context, ca în fiecare an, Duminica Mironosițelor să fie dedicată și acestui important eveniment duhovnicesc pentru credincioșii din Mitropolia Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente