În Viena a devenit deja tradiție, ca în prejma marii sărbători a Învierea Domnului, elevii ortodocși din Viena, care frecventează ora de religie, să participe la Sfânta Liturghie organizată de Inspectoratul de învățământ religios ortodox din Austria și săvârșită de către Mitropolitul grec ortodox al Austriei, înconjurat de preoți și diaconi, reprezentanți ai bisericilor ortodoxe surori.
În a doua zi de Paști, luni 6 mai, în Biserica ortodoxă greacă ‘Sfântul Gheorghe’ din Viena, Sfânta Liturghie pentru toți elevii ortodocși din capitala Austriei a fost oficiată de către IPS Dr. Arsenie Kardamakis, Mitropolitul grec al Austriei și exarh al Ungariei, alături de care au slujit Pr. Ioannis Nikolitsis din partea Bisericii ortodoxe greacă, Pr. Emanuel Nuțu din partea Bisericii ortodoxe române și Pr. Alexander Lapin, din partea Bisericii cehe și duhovnicul militarilor ortodocși.
Cu multă răbdare și cumințenie, sute de elevi ortodocși de gimnaziu care iau parte la orele de religie, însoțiți de profesorii lor, au participat la această slujbă oficiată în limba germană, iar mulți dintre ei s-au pregătit și primit Sfânta Împărtășanie. Au rostit cu toții împreună Simbolul de credință, rugăciunea Tatăl Nostru, au cântat Doamne miluiește și au ascultat cuvântul de învățătură rostit de Părintele Mitropolit Arsenie, care a vorbit despre importanța sărbătorii Învierii Domnului și a îndemnat pe elevi să mărturisească cu mult curaj credința și identitatea lor.
La sfârșitul Sf. Liturghii, fiecare dintre cei prezenți au primit un mic dar ca binecuvântare din partea Părintelui Mitropolit, iar ei, la rândul lor, au răspuns unui proiect social, care are ca scop ajutorarea unei fetițe de 8 ani din Serbia, care necesită o operație de inima foarte costisitoare. Astfel, ei învață încă din școală să unească Liturghia cu filantropia.
A fost o zi care ne aduce nouă, ca părinți duhovnicești, dar și ca cei care suntem și profesori la catedra de religie ortodoxă, convingerea și bucuria că există mult interes din partea școlarilor pentru viață spirituală practicată și simțită în suflet, dar și față de ceea ce este identitatea noastră spirituală, bucuria de a fii ortodocși. Dorința copiilor de a descoperi și trăi cât mai multe din frumusețea învățăturii și tradiției ortodoxe, la care se adaugă bunăvoința și sprijinul Statului austriac în organizarea Învățământului religios ortodox, ne dau speranța că Ortodoxia în Austria are un viitor luminos în sensul păstrării și transmiterii ei generațiilor viitoare.