Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica Sf. Mc. Mina din municipiul Pitești

În prima duminică din Postul Paștelui, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Mucenic Mina din municipiul Pitești, informează eparhiaargesului.ro

Cu o zi înainte de cinstirea celui de-al doilea hram închinat praznicului Buneivestiri, credincioșii acestei vechi parohii au fost îndemnați de Chiriarhul Eparhiei să păstreze rânduiala postului și să respecte toate valorile Ortodoxiei moștenite de la înaintași.

Biserica Sfântul Mucenic Mina din municipiul Pitești este cea mai veche construcție bisericească din acest oraș, datând din anul 1564. Ctitorii ei sunt logofătul Ioan Norocea și soția acestuia, fiică a domnitorului Mircea Ciobanu.

În anul 1712 i-a fost adaugată clopotnița, cheltuielile fiind suportate de logofătul Rizea și de soția sa Ilinca. Biserica a fost restaurată între anii 1911 și 1914 de către preotul și protopopul Vasile Panturescu.

Mâine, la praznicul Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, va fi prezent la hramul mănăstirii Cotmeana, veche ctitorie a domnitorului Mircea cel Bătrân.

Comentarii Facebook


Știri recente