Sfânta Liturghie Arhierească în parohia Turda Oprișani II

Credincioșii parohiei Turda Oprișani II s-au bucurat astăzi, 26 mai 2013, în duminica Slăbănogului, de prezența în mijlocul lor a ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Înaltpreasfinția Sa a oficiat de la ora 10:00 în biserica cu hramul „Învierea Domnului” Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte și protopopul de Turda, pr. Daniel Crișan.

Au fost prezenți la Sfânta Liturghie Arhierească de la Turda și călugări și stareți de la mănăstirile din împrejurimi, consilieri de la Centrul Eparhial, precum și autorități locale și județene și mulțime de credincioși.

După citirea Evangheliei, ÎPS Părinte Andrei a rostit celor prezenți un cuvânt de învățătură intitulat Păcat și Suferință. Mitropolitul Clujului, pornind de la evanghelia de astăzi, ce ne prezintă vindecarea slabănogului de la scăldătoarea Vitezda, a evidențiat legătura dintre păcat și suferință. La finalul Sfintei Liturghii ÎPS Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a acordat crucea transilvană, părintelui paroh Vasile Știopei și prof. univ. dr. Teofil Lung și prof. univ. dr. Alexandru Ozun. Totodată au fost onferite diplome de aleasă cinstire mai multor persoane ce s-au implicat în susținerea activităților parohiale. În același timp preoții Remus Daniel Sârb și Florian Marian Simionca au fost ridicați la rangul de sachelar.

De la ora 13:00 Părintele Mitropolit Andrei al Clujului a binecuvântat lucrările la căminul pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” din Turda. Noul centru a fost construit lângă cel vechi aflat pe aleea Plopilor nr. 7 și dispune de aproximativ 30 de locuri a precizat pr. Vasile Știopei. La Centrul „Acoperământul Maicii Domnului” din Turda, persoanele vârstnice instituționalizate beneficiază de servicii medicale și de îngrijire la standarde moderne.

Comentarii Facebook


Știri recente