Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohiei Berchieșu

Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a oficiat pe 21 aprilie 2013, în Duminica a V-a din Postul Mare, numită și a Cuvioasei Maria Egipteanca Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Berchieșu, informează radiorenasterea.ro

n cadrul cuvântului de învățătură Preasfinția sa i-a îndemnat pe cei prezenți la o trăire mai intensă a vieții lor duhovnicești, dându-le drept exemplu pe Sfânta Maria Egipteanca, pomenită în calendarele ortodoxe în data de 21 aprilie.

Parohia Berchieșu din protopopiatul Turda are două biserici. Cea veche, din lemn de brad, este un monument istoric ce datează încă din secolul 18. Biserica a fost adusă în 1765 în Bercheșu, din zona Bârgăului. Noul locaș de cult, din zid, a fost ridicat între anii 1991- 2008. În luna aprilie în acel an noua biserică a fost binecuvantată de Înaltpreasfințitul Irineu al Alba Iuliei pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului. Potrivit părintelui paroh Florin Negru în prezent se lucrează la pictarea locașului de cult.

Duminică după-masă Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului a participat, la invitația membrilor Ligii Tineretului Creștin Ortodox din Câmpia Turzii la o seară duhovnicească. Preasfințitul Părinte Vasile a oficiat de la ora 18 în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, Taina Sfântului Maslu. La final Ierarhul a adresat tinerilor și tuturor celor prezenți la slujbă cuvinte duhovnicești.

Comentarii Facebook


Știri recente