Sfânta Liturghie arhierească în a treia zi a Taberei de Religie de la Micherechi – Ungaria

În cea de a treia și ultima zi a Taberei de Religie de la Micherechi, 2 septembrie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica acestei parohii, în fruntea unui sobor format din Părintele Paroh Ioan Bun, Părintele Secretar Eparhial Visarion Tuderici și Arhidiaconul Claudiu, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Copiii participanți la Tabără au fost spovediți înaintea Sfintei Liturghii de către Părintele Paroh Ioan Bun, iar la momentul rânduit au fost împărtășiți de către Ierarh cu Sfintele Taine, concretizând astfel, în modul cel mai deplin comuniunea lor cu Mântuitorul Iisus Hristos. Copii au rostit, de asemenea, împreună „Crezul” și rugăciunea „Tatăl nostru” și au cântat înaintea credincioșilor pricesnele pe care le-au învățat.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Siluan a făcut sfințirea icoanelor lipite pe lemn de către copii în prima zi, care le-au fost apoi dăruite acestora pentru a le lua la casele lor. Cu acest prilej și familiile din Micherechi care au susținut financiar desfășurarea Taberei au primit la rândul lor câte o icoană sfințită, în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat. Tot la final a avut loc și o slujbă de parastas pentru unul dintre credincioșii de vază ai acestei parohii.

Tabăra de Religie de la Micherechi s-a încheiat printr-o agapă comună oferită tuturor copiilor participanți, care s-au simțit foarte bine împreună pe durata celor trei zile și prin activitățile desfășurate, dar și prin coeziunea realizată între ei, au oferit un frumos semn de nădejde pentru viitorul acestei comunități.

Comentarii Facebook


Știri recente