Sf. Spiridon inspiră la fapte bune parohia gălățeană care îi poartă numele, spune IPS Casian

Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Sf. Spiridon din Galați. În omilia sa, Arhiepiscopul Dunării de Jos a afirmat că sfântul inspiră la fapte bune preoții și voluntarii parohiei. Aceștia au oferit de hram daruri de 27.000 de lei.

„Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, păstor blând și smerit, a unit multa rugăciune cu multa preocupare pentru binele păstoriților săi, ajutându-i la boli, la necazuri, la suferințe și, în același timp, chemând ajutorul, puterea și harul lui Dumnezeu pentru a vindeca mulți bolnavi din timpul său ca și în timpul nostru de astăzi”, a spus ierarhul în omilia sa.

Sfântul „cheamă credincioși la icoana sa făcătoare de minuni pentru rugăciune, reculegere și întărire sufletească și trupească (…) mai ales acum în timp de încercare, în pandemie”, a adăugat părintele arhiepiscop.

El a menționat și lucrarea social-filantropică a parohiei gălățene care poartă numele sfântului. Inspirați de faptele bune ale acestuia, preoții și voluntarii parohiei desfășoară acțiuni de sprijin pentru persoanele vulnerabile, în cadrul Asociației Multifuncționale Filantropice „Sfântul Spiridon” – Galați.

„Între 20 şi 30 de voluntari, respectabile cadre didactice, împreună cu personalul parohiei, în vreme de pandemie, au continuat activitatea faţă către faţă în cadrul şcolii pentru mulţi copii necăjiţi din cartier, care, pe lângă ajutoarele materiale de bază pentru buna lor creştere, primesc aici educaţie religioasă şi educaţie de viaţă foarte sănătoase”, a precizat ierarhul.

Răspunsurile la strană au fost date de copiii de la centrul de zi al parohiei. După liturghie, aceștia au susținut un recital de colinde și poezii despre Nașterea Domnului.

Drept răsplată, după slujbă toți copiii de la centrul social au primit daruri: dulciuri, fructe, icoane și cărți.

De asemenea, parohia a oferit câte un prânz cald celor 60 de asistați de la Centrul de Urgență pentru Persoanele fără adăpost și celor 160 de vârstnici de la Căminul „Sf. Ierarh Spiridon” din Galați.

Biserica „Sfântul Spiridon“, construită în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, este una dintre cele mai importante biserici din Galați. Centrul ei social funcționează din 2008 și oferă servicii de after school pentru 80 de copii din familii defavorizate.

Parohia mai are o cantină socială care pregătește zilnic hrană caldă pentru 80 de persoane și un cabinet de fizioterapie unde lucrează voluntar un medic și o asistentă medicală. Cabinetul deservește 300 de persoane anual.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente