Sf. Mc. Sofia serbată în Capitală: un centru pentru copii şi o parohie îi poartă numele

Sfânta Muceniță Sofia, împreună cu fiicele sale Pistis, Elpis și Agapis, au fost serbate în București la un centru de zi pentru copii și o biserică ce îi poartă numele.

La hramul Centrului de zi pentru copii „Sfânta Muceniţă Sofia” al Arhiepiscopiei Bucureștilor au participat beneficiarii, personalul, voluntarii și alți binefăcători ai instituției sociale.

Sărbătoarea a început cu slujba Acatistului Sfintei Muceniţe Sofia și a continuat cu o lsujbă de Te Deum oficiată de Părintele Jenică Danţiş, consilier social al Arhiepiscopiei Bucureștilor și paroh la Parohia Scaune, și Părintele Eugen Bucur, inspector în cadrul Sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Laura Irimia, directoarea Centrului de zi, ne-a declarat că „preoţii i-au îndemnat pe copii să asculte de părinţii şi profesorii lor, să se roage în continuare Sfintei Sofia, pentru a dobândi înţelepciune, iar cele 3 fiice ale Sale, Pistis, Elpis şi Agapi să cultive în sufletele lor virtuţiile teologice precum Credinţa, Nădejdea şi Dragostea”.

Ei au primit daruri din partea Patriarhului Daniel, constând în „rechizite școlare, CD – uri educaţionale, revista Patriarhiei Române Chemarea Credinței”, pachete cu alimente, dulciuri, precum şi un tort festiv”, a mai spus Laura Irimia.

Centrul găzduiește 35 de copii proveniți din medii dezavantajate social care beneficiază de servicii educaţionale, psihologice, servicii de asistenţă socială, o masă caldă, precum şi cursuri de limbi străine, şah, canto, chitară şi pian.

Tot în 17 septembrie, în ziua pomenirii Sfintei Muceniţe Sofia şi a fiicelor sale, şi Biserica „Sfânta Sofia”, situată pe malul lacului Floreasca din Capitală, şi-a sărbătorit hramul.

Sfânta Muceniţă Sofia cu fiicele sale Pistis, Agapis şi Elpis sunt ocrotitoarele lăcaşului de cult din anul 1942, an în care a fost resfinţită.

Hramul a început în ziua de 16 septembrie cu Slujba Vecerniei şi a Litiei, urmată de Acatistul Sfintelor Muceniţe.

A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi.

Foto credit: Centrul de zi „Sfânta Muceniţă Sofia”

Comentarii Facebook


Știri recente