Sf. Mare Mucenic Gheorghe sărbătorit în Episcopia Giurgiului

Astăzi, 23 aprilie, credincioșii ortodocși l-au sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință,prilej cu care Catedrala Episcopală din Giurgiu și-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor. Manifestările religioase închinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe au debutat ieri cu săvârșirea de către un sobor de preoți și diaconi a slujbei Veceniei unită cu Litia. Astăzi, în ziua sărbătoririi sfântului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Galactiona, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului., înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi. Sutele de credincioși prezenți s-au putut închina și la părticele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, păstrate în sfântul locaș, informează episcopiagiurgiului.ro

În cuvântul de învățăură, Preasfințitul Parinte Episcop Galaction a vorbit despre cinstirea deosebită pe care o acordădin cele mai vechi timpuri poporul român dreptcredincios Sfântului Mare Mucnic Gheorghe. Înaintașii noștri au văzut în pătimirea acestui sfânt un model de mărturisire a dreptei credințe, dar și de biruire a răului și a păcatului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este recunoscut de către întreaga creștinătate ca fiind Purtătorul de biruință, cel care, prin luptă susținută de dragoste, a reușit să ofere, ca prețios exemplu de viețuire creștinătății, însăși imaginea sa de biruitor, așa cum reiese și din minunata iconografie adusă ca prinos de cinstire a sa, a încheiat Preasfințitul Părinte Galaction.

Totodată, Întâistătătorul eparhiei a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Galaction pentru prezența la aceste manifestări închinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul Episcopiei Giurgiului. La rândul său, Chiriarhul Alexandriei și Teleormanului și-a exprimat bucuria de a fi participat la aceste manifestări.

La eveniment au fost prezentate numeroase oficialități locale și județene. La final, credincioșii prezenți au primit iconițe cu chipul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și cărți de rugăciuni.

Comentarii Facebook


Știri recente