Sf. M. Mc. Gheorghe prăznuit la Tulcea

Biserica Sf. Gheorghe (cu ceas) din Tulcea și-a sărbătorit astăzi 23 aprilie a.c. hramul. Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfințite a fost săvârșită de către Preasfințitul Visarion episcopul Tulcii împreună cu un sobor de preoți și diaconi în prezența unei mari mulțimi de credincioși, după cum ne informează episcopiatulcii.ro

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a tâlcuit celor prezenți însemnătatea și semnificația Liturghiei Sf. Grigorie Dialogul săvârșită în perioada Sfântului Post al Paștilor, scoțând în evidență și personalitatea Sf. Mc. Gheorghe prăznuit în această zi de către Biserică.

La sfârșitul slujbei Preasfinția Sa a acordat distincția eparhială „Crucea Sf. Iachint” Preacucernicului părinte Gheorghe Colțea protopop al protopopiatului Bran-Zărnești județul Brașov prezent în soborul slujitor.

A fost oficiată apoi o slujbă de pomenire pentru fericiții ctitori și binefăcători ai acestui sfânt locaș construit între anii 1854-1857 cunoscut și sub numele de biserica bulgărească din Tulcea.

Comentarii Facebook


Știri recente