Sf. Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost cinstit la Mănăstirea Negru Vodă, unde se află moaştele sale

Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost cinstit marţi la Mănăstirea Negru Vodă, locul unde se află moaştele sale.

Aşezământul monastic este situat în municipiul Câmpulung-Muscel, judeţul Argeş.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului la altarul de vară al mănăstirii.

În cuvântul său, ierarhul a prezentat pe scurt viața și nevoințele sfântului cuvios, amintind de bucuria şi privilegiul locuitorilor din Câmpulung-Muscel de a-l avea atât de aproape pe tainicul rugător din Valea Chiliilor.

Sf. Cuv. Ioanichie cel Noul de la Muscel este cunoscut ca fiind ocrotitor al familiilor creștine, mijlocitor pentru cei care doresc să aducă pe lume prunci și mare tămăduitor pentru cei aflați în suferințe.

Sfântul a trecut la cele veșnice în anul 1638, după 30 de ani petrecuți într-o peșteră aflată pe valea Râului Dâmbovița. A fost descoperit în anul 1944 de egumenul mănăstirii Cetățuia Negru Vodă.

Hotărârea pentru canonizare a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008, iar proclamarea locală a canonizării s-a făcut în data de 26 septembrie 2009. Din data de 20 ianuarie 2013 moaștele sfântului au fost mutate de la Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă la Mănăstirea Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente