Sf. Ioan Botezătorul cinstit la Galaţi. IPS Casian a vorbit despre pocăinţă şi viaţa cea nouă în Hristos

Arhiepiscopul Dunării de Jos a liturghisit de Soborul Sf. Proroc Ioan Botezătorul în Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din cartierul Micro 21 al oraşului Galaţi ce şi-a sărbătorit ocrotitorul. În cuvântul său, IPS Casian le-a vorbit celor prezenţi despre pocăinţă şi viaţa cea nouă în Hristos.

‘Recunoașterea păcatelor noastre este o mare minune, întrucât pocăința cea propovăduită de Ioan Botezătorul, este începutul unei vieți noi în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii noștri, o reașezare a noastră în locul dăruit nouă de Dumnezeu. Viața cea nouă se poate vedea în lucrarea și în viețile bineplăcuților lui Dumnezeu sau a sfinților, care pentru noi oamenii sunt icoane și modele demne de urmat’, a spus Părintele Arhiepiscop.

Biserica a fost arhiplină, foarte mulţi credincioşi din parohie şi din municipiu venind cu credinţă să-l cinstească pe Sfântul Proroc Ioan.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat şi stropit cu Agheasmă Mare pe toţi cei prezenţi.

În continuare, în paraclisul Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei de la demisolul noii biserici, a fost săvârşită o slujbă de mulţumire.

Începând cu anul 1997, în Parohia Sf. Ioan Botezătorul se construieşte o nouă biserică, mult mai încăpătoare, care poate sluji mai bine nevoilor pastorale ale acestei comunităţi. Biserica este ridicată în întregime, în prezent efectuându-se lucrări de finisare exterioară.

La demisol este finalizat deja paraclisul care-i are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente