Sf. Ierarh Nectarie, al doilea ocrotitor al parohiei Sf. Ștefan cel Mare din Oshawa, ON

Weekendul din 26-27 ianuarie 2013 a adus mare bucurie credincioșilor parohiei Sf. Ștefan cel Mare din Oshawa. SF. Ierarh Nectarie făcătorul de minuni a fost proclamat în mod oficial al doilea ocrotitor al parohiei, după cum informează romarch.org.

Sărbătoarea a început sâmbătă seara cu slujba sf. Maslu oficiată de IPS Arhiepiscop Nicolae, PS Episcop Vicar Ioan Casian, împreună cu mai mulți preoți din zona Toronto. Mulțime de credincioși ortodocși români din zona Toronto au participat la slujbă dorind să se împărtășească de binecuvântarea Sf. Ierarh Nectarie prin moaștele sale primite de parohie prin strădanie Părintelui paroh Petre Busuioc. Cu multă credință și răbdare, credincioșii s-au închinat pe rând la sfintele moaște cerând tămăduire de boli și intermedierea Sf. Nectarie pentru ei și familiile lor.

A doua zi, duminică, Sf. Liturghie a fost oficiată de cei doi ierarhi, Pr. Paroh Petre Busuioc și Diacon Vasile Ailenei. La momentul predicii, IPS Nicolae a tâlcuit Evanghelia zilei despre vindecarea orbului din Ierihon și a amintit marea binecuvântare de care se bucură credincioșii parohiei de a primi un al doilea ocrotitor, dar și de a avea spre închinare un mare odor, sfintele lui moaște. IPS Nicolae i-a îndemnat pe preot și credincioși să nu țină sub obroc acest mare dar, ci să se roage Sf. Nectarie și să mărturisească credința ortodoxă cu puterea rugăciunilor sf. ierarh.

La Sf. Liturghie și la agapa frățească au participat și reprezentanți ai autorităților locale, respectiv primarul orașului Oshawa, John Henry, primul membru al Parlamentului federal de la Ottawa de origine română, Corneliu Chișu, membru al Parlamentului provincial, Jerry Ouellette, precum și reprezentanți ai Consulatului României la Toronto. Toți cei prezenți au apreciat dragostea și ospitalitatea gazdelor.

Comentarii Facebook


Știri recente