Șezătoare la Grădinița Sfântul Ioan cel Nou din Suceava

Preșcolarii de la Grădinița „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, au susținut joi, 14 noiembrie 2013, spectacolul „Muguri de tradiție”.

Evenimentul a avut loc în sala de spectacole a grădiniței și s-a bucurat de prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Suceava și a altor invitați. Această șezătoare este ultima activitate din cadrul proiectului „Muguri de tradiții în unitatea și diversitatea europeană”.

„În acest proiect au fost implicați toți copiii din grădinița noastră”, a declarat Monica Curic, educatoare.

„Am rămas profund impresionată de faptul că preșcolarii au dansat, au cântat și au prezentat tradițiile locale. Am avut ocazia să ne transpunem în anii copilăriei, retrăind clipele frumoase de atunci. Consider că prin acest proiect partenerii au de câștigat, întrucât copii au derulat activități frumoase”, a declarat prof. Carmen Chiseliciuc, inspector pentru învățământul particular în cadrul ISJ Suceava.

Maria Doncean, coordonatorul proiectului, a explicat că proiectul care s-a încheiat la Grădinița „Sfântul Ioan cel Nou” a urmărit implicarea preșcolarilor în tainele țesutului, olăritului și a încondeierii ouălor: „La această șezătoare s-a putut vedea rezultatul muncii copiilor din toată perioada derulării proiectului. Am colaborat cu meșteri din zona Straja și cu Muzeul Oului din Vama. Preșcolarii au adus astăzi, pe lângă programul artistic, rezultatul muncii lor”.

Proiectul „Muguri de tradiții în unitatea și diversitatea europeană” a fost inițiat de Fundația „Sfinții Martiri Brâncoveni” – filiala Suceava și finanțat de Primăria Suceava și de Consiliul Local Suceava. Obiectivele acestuia sunt stimularea interesului pentru păstrarea și valorificarea tradiției și a obiceiurilor populare, cultivarea respectului și a dragostei față de tradițiile populare, îmbogățirea cunoștințelor despre portul popular și tradițiile populare, formarea deprinderilor specifice practicării unui meșteșug popular – olărit, încondeiat ouă, țesut în gherghef.

Comentarii Facebook


Știri recente