Sesiunea festivă de închidere a proiectului Alege Școala la Tulcea

Miercuri 3 iulie a.c. Episcopia Tulcii și Federația World Vision România au organizat Sesiunea Festivă de închidere a proiectului Alege Școala, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Sesiunea s-a desfășurat la Mănăstirea Celic-Dere și la ea au participat preoți și profesori de religie implicați în proiect ca și coordonatori responsabili din partea Patriarhiei Române și a Ministerului Educației.

A fost prezent și Preasfințitul Visarion episcopul Tulcii care a binecuvântat desfășurarea lucrărilor rostind și un cuvânt duhovnicesc legat de importanța educației religioase în contextul actual și implicarea Bisericii în eradicarea fenomenului de abandon școlar. În cadrul Episcopiei Tulcii au fost înscriși 46 de preoți și profesori de religie alături de 426 de copii din mediul rural și urban. Au fost realizate 3 sesiuni de formare pentru preoții înscriși în proiect din cele 3 protopopiate ale Eparhiei. Un număr de 138 de copii au participat la tabere de creație organizate de Patriarhia Română.

În toate parohiile înscrise în proiect au fost realizate lecții catehetice care au avut ca suport ghidurile „Hristos Împărtășit copiilor”.

La sfârșit Preasfinția Sa a oferit diplome de vrednicie celor ce s-au remarcat în mod deosebit în realizarea acestui proiect la nivelul Episcopiei Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente