Sesiune festivă Alege Școala! la Baia Mare

Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Fundația World Vision România au organizat sesiunea festivă de închidere a proiectului „Alege Școala!”, la Catedrala episcopală din Baia Mare, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La Sesiunea festivă de închidere a proiectului „Alege Școala!” au participat Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Episcop-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, pr. Constantin Năclad, inspector al Sectorului Teologic Educațional al Patriarhiei Române, pr. Florin Stan, inspector eparhial cu catehizarea tineretului, din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Romeo Nicu Moșoiu, reprezentant al Ministerului Educației Naționale, Ana Moldovan, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Delia Ardelian, inspector școlar general adjunct, și Valeria Bilt, inspector de specialitate, precum și reprezentanți ai World Vision și ai altor organizații neguvernamentale, conform unui comunicat transmis de biroul de presă al episcopiei.

De asemenea, la festivitate au participat 180 de preoți implicați în derularea proiectului și profesorii de religie, precum și o parte din copiii implicați în proiect.

Pr. inspector Constantin Năclad a făcut evaluarea acestui proiect, care se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și care este implementat de Fundația World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educațional și finanțat din fonduri europene. La finalul întâlnirii au fost acordate 10 diplome coordonatorilor acestui proiect la nivel de protopopiat.

Rezultatele proiectului

Pr. Florin Stan, inspector eparhial cu catehizarea tineretului, din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a prezentat rezultatele proiectului la nivel eparhial.

Sesiunea de închidere a proiectului a prilejuit prezentarea la nivel macro, precum și la nivel de eparhie a realizărilor din cadrul Proiectului „Alege Școala!”. Totodată, pentru o mai bună cunoaștere a activităților desfășurate de Patriarhia Română, prin intermediul Proiectului „Alege Școala!”, participanții au fost invitați să vizioneze un film realizat de Televiziunea Trinitas, care ilustrează activitățile desfășurate pe parcursul celor patru ani de proiect, conform celor precizate de pr. Florin Stan, inspector eparhial cu catehizarea tineretului. Proiectul național „Alege Școala!” are ca scop general asumat reducerea abandonului școlar și delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „Școala de duminică”. Obiectivele specifice ale proiectului au cuprins: organizarea de sesiuni de formare pentru preoții și profesorii de religie care lucrează cu copiii în cadrul sesiunilor de cateheză, concursuri pe teme religioase pentru copii și tabere de creație creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente