Sesiune de formare în cadrul proiectului Alege școala!

La sfârșitul lunii februarie, la Timișoara, 16 preoți și profesori de religie din protopopiatele Timișoara I și Timișoara II au participat la sesiunea de formare de formatori în cadrul proiectului „Alege școala!”, informează „Ziarul Lumina”.

Timp de două zile, participanții cuprinși în program au fost instruiți pentru a putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și la prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluții alternative de tip „școala de duminică”.

Printre temele abordate în cadrul seminarului de formare s-au regăsit: asumarea vocației de părinte în familie, impactul „culturii” televizorului asupra educației copilului, criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie, drama abandonului școlar, reflecția și soluția pastorală a Bisericii, metode practice de educație religioasă în parohie. Totodată, au avut loc discuții referitoare la etapa națională a concursului „Alege școala!”, concurs ce se derulează în această perioadă. Proiectul urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la „școala de duminică”, la concursuri și la tabere de creație. Peste 370 de copii din protopopiatele Timișoara I și Timișoara II, atât din mediul rural, cât și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, sunt cuprinși în proiect, participând la activitățile catehetice propuse de programul „Hristos împărtășit copiilor”. În afară de participarea la „școala de duminică”, copiii au luat parte la concursuri și tabere de creație cu caracter educativ și catehetic. Sesiunea de formare a fost susținută de pr. drd. Sorin Lungoci, expert formator în cadrul proiectului, și de Gabriel Iordache, specialist relații sociale din partea organizației World Vision România. Acest proiect se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente