Sesiune de formare Alege școala! în Episcopia Severinului

În perioada 11-15 martie vor avea loc, la Mănăstirea „Sfântă Ana” din orașul Orșova, ultimele trei sesiuni de formare a preoților implicați în proiectul „Alege școala!”. Printre temele abordate în cadrul seminariilor de formare se vor regăsi: asumarea vocației de părinte în familie, impactul culturii televizorului asupra educației copilului, criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie, drama abandonului școlar, reflecția și soluția pastorală a Bisericii, metode practice de educație religioasă în parohie.

Proiectul urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la școală de duminică, la concursuri și la tabere de creație. Peste 660 de copii din toate cele cinci protopopiate ale Episcopiei Severinului și Strehaiei, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, sunt cuprinși în proiect, participând la activitățile catehetice propuse de programul „Hristos împărtășit copiilor”.

Sesiunile de formare vor fi susținute de pr. Sorin Lungoci, consilier al Sectorului Învățământ și activități cu tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, expert formator în cadrul proiectului, și de domnul Gabriel Iordache, specialist relații sociale din partea organizației World Vision România, în colaborare cu Biroul de catehizare din cadrul Sectorului Învățământ și tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei, birou coordonat de pr. Cosmin Eftimie Necșoiu.

Comentarii Facebook


Știri recente