Sesiune de formare Alege Școala! în Arhiepiscopia Râmnicului

În perioada 18-19 februarie 2013, la Mânăstirea Hurezi a avut loc ultima Sesiune de formare pentru formatori în cadrul Proiectului „Alege Școala!”, pentru Arhiepiscopia Râmnicului. La această Sesiune au participat 12 preoți din Protopopiatele Drăgășani (8), Horezu (1), Craiova Sud (1), Craiova Nord (1) și Băilești (1), potrivit arhiram.ro

Proiectul „Alege Școala!” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2, domeniul major de intervenție 2.2, Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii. (POSDRU/91/2.2/S/62341) și este implementat de către Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România. Obiectivul general al proiectului „Alege Școala!” îl constituie prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delicvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”.

Sesiunea de formare a fost susținută de către Părintele Diacon George Jambore, Inspector pentru cateheza parohială în cadrul Sectorului teologic – educațional al Patriarhiei Române, expert-formator în Proiectul „Alege Școala!” și de Părintele Ionuț Sandu, specialist relații sociale în cadrul Fundației World Vision România, coordonator regional pentru Proiectul „Alege Școala!”.

Sesiunea de formare s-a desfășurat în opt secvențe de lucru ce au pus în discuție aspecte teologice: antropologia educațională, asumarea vocației de părinte în familie și exigențe ale educației creștine la vârstele școlare, aspecte socio-educaționale:impactul culturii televizorului asupra educației copilului, aspecte axiologice: criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie,aspecte pedagogice:modalități de cultivare a motivației creștine a copiilor și a tinerilor, învățarea ca mod de transformare a vieții și metode practice de educație religioasă în parohie.

„Prin valorile creștine pe care le promovează, preoții pot contribui la prevenirea riscului de abandon școlar din comunitatea lor prin educarea comunității cu privire la drepturile copilului, prin identificarea nevoilor sociale și moral-religioase ale copiilor și a familiilor creștine, prin mobilizarea comunității pentru a sprijini familiile și copii aflați în nevoie cât și prin implicare în dezvoltarea unor servicii sociale, de consiliere și orientare pentru copii și familiile lor la nivelul fiecărei comunități și la nivelul fiecărei parohii.”, ne-a declarat Pr. Ionuț Sandu.

De asemenea, la această Sesiune de formare a participat și Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru cateheza parohială în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente