Seri de film catehetic la Parohia Reșița Montană

În Duminica a 9-a după Rusalii, după slujba Paraclisului Maicii Domnului, în biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, a avut loc videoproiecția filmului documentar „Mormântul Maicii Domnului”, după cum ne-a transmis pr. Borislav Tasici.

Întâlnirea cu credincioșii și tinerii în această duminică se înscrie în cadrul activităților catehetico-misionare, din seria „Serile de film catehetic – Documentarele Credinței”, pe care Parohia „Adormirea Maicii Domnului și Centrul de Tineret Reșița Montană își propune să le promoveze și în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, perioadă liturgică ce se desfășoară la parohia reșițeană un program ce cuprinde un ciclu de 14 cateheze mariologice rostite în fiecare seară de către preoții invitați, după slujba paraclisului.

La final, părintele paroh Borislav Tasici a făcut câteva remarci esențiale la nivel doctrinar cu privire la sărbătoarea mariologică a Ortodoxiei – esența cinstirii Născătoarei de Dumnezeu de către Biserică, puncte de plecare, fundamentale, ale adevăratei morale creștine.

Comentarii Facebook


Știri recente