Serbia: Guvernul a declarat trei zile de doliu naţional în memoria Patriarhului Irineu

Guvernul de la Belgrad a anunţat vineri că Serbia va fi în doliu naţional timp de trei zile.

În contextul morţii Preafericitului Părinte Irineu, Guvernul Republicii Serbia, în cadrul şedinţei de astăzi (vineri – n.r.) a luat decizia de a declara trei zile de doliu naţional în perioada 20-22 noiembrie, se menţionează într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Patriarhul Irineu va fi înmormântat duminică în Catedrala Sf. Sava din Belgrad. Funeraliile vor fi precedate de Sfânta Liturghie, cu începere de la ora 09:00. Trupul neînsuflețit al patriarhului va fi înhumat în cripta catedralei de pe colina Vracear.

Preşedintele Aleksandar Vucic a transmis un mesaj de condoleanţe Sfântului Sinod la trecerea în veşnicie a Conducătorului Bisericii Serbiei.

„Patriarhul Irineu a fost un mare om al Bisericii Serbiei, al Ortodoxiei și al poporului sârb”, a notat preşedintele Aleksandar Vucic.

Prim-Ministrul Ana Brnabic l-a numit pe patriarh, în mesajul de compasiune, „un simbol al unităţii spirituale şi al armoniei poporului sârb, care a fost alături de credincioşi şi popor în cele mai dificile momente”.

Patriarhul Irineu a trecut la Domnul vineri, 20 noiembrie.

Foto credit: Euronews

Comentarii Facebook


Știri recente