Serbare prepascală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași a avut loc, joi, 25 aprilie 2013, de la ora 16:00, un program artistic dedicat sărbătorii Învierii Domnului, la care au participat tot corpul profesoral a facultății, precum și un numeros public, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Evenimentul, moderat de Cătălina-Ioana Ponea, studentă în anul al III-lea la secția Didactică a facultății, și de Vlăduț-Ionuț Ghionoiu, student în anul al IV-lea al secției Pastorală, și desfășurat în Sala Coloanelor, a fost deschis printr-o triadă de coruri care au interpretat piese religioase cu caracter prepascal. Au concertat Corul „Robii Domnului”, dirijor Alexandru Grigoraș, Corul „Iosif Naniescu”, al Facultății de Teologie, dirijor pr. asist. univ- Gabriel Nastasă, și Corul „Trysaghion”, dirijor Aleandru-Ioan Tecucianu. Momentul festiv a fost îmbogățit cu prezența prof. Iustinei Irimia, absolventă a Facultății de Litere, care a cântat priceasna „A bătut la ușa ta cineva”, fiind acompaniată de un ison format din câțiva studenți teologi.

Și poeziile cu caracter religios și-au găsit locul binemeritat în cadrul serbării, fiind recitate de câțiva studenți teologi. Vlad Onel, student în anul I al secției Pastorală, a recitat poezia „Ghetsimani” a poetei Zorica Lațcu, apoi Liviu Pădurescu din anul al II-lea, secția Pastorală, a recitat poezia lui Costache Ioanid „Nu-i singur Iuda vinovat”, după care Vlăduț-Ionuț Ghionoiu, student în anul al IV-lea tot la secția Pastorală, a recitat poezia „Spre Golgota” a Zoricăi Lațcu, iar la final, Dănuț Focșa din anul III a recitat din compoziție proprie poezia „Sfânta Cruce”.

Momentul artistic a culminat cu o piesă de teatru cu caracter religios, cu titlul „Învierea lui Hristos, Învierea tuturor”, prin care șase studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă ieșene au dorit să transmită bucuria Învierii Mântuitorului din familia tradițională românească, precum și rolul taumaturgic pe care îl are cea mai mare sărbătoare a lumii. Piesa a fost alcătuită și pusă în scenă de Ana-Maria Ceobanu din anul al II-lea, secția Artă Sacră, de Elena Prodan, Andrei Stavarache, Claudiu Neculcea, Alexandru Iacoboaei și Liviu Pădurescu, toți studenți în anul I, secția Pastorală.

La final, pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, a mulțumit tuturor studenților care s-au implicat în organizarea programului artistic, care au reușit prin prestația lor să facă „un pas spre marea sărbătoare a Învierii”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…