Serbare de rămas bun a elevilor de la Școala Generală Românească din Giula – Ungaria

Sâmbătă, 16 iunie 2012, o nouă generație de elevi de la Școala Generală Românească din Giula au concretizat o etapă importantă din viața lor, prin finalizarea studiilor de absolvire a clasei a VIII-a, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La serbarea de rămas bun, care a avut loc la Centrul Cultural Român din cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Giula, cu acest prilej festiv și emoționant din viața elevilor, a părinților lor și a cadrelor didactice, au participat mai multe oficialități, între care s-au numărat: Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, Domnul Dragoș Țigău, Consul Gerant Interimar de la Consulatul General al României la Giula, Domnul Consul Răzvan Ciolcă, de la Consulatul General al României la Seghedin, Dr. Gulyás Imre, șeful Departamentului pentru învățământ și cultură din cadrul Primăriei orașului Giula, Doamna Maria Gurzău Czégledi, Directoarea Liceului și a Școlii Generale Românești din Giula, Doamna Delia Kovács, Directorul-executiv al săptămânalului „Cronica” și reprezentanți ai săptămânalului „Foaia Românească”, Doamna Iulia Kaupert, de la emisiunea în limba română a Studioului teritorial de radio din Seghedin, alte oficialități și numeroși invitați.

Manifestarea a început prin cuvântul de salut al Directoarei Maria Gurzău Czégledi, care s-a adresat în mod special elevilor absolvenți, pe care i-a felicitat la acest moment însemnat din viața lor, dorindu-le mult succes pentru viitor, după care elevii au transpus în versuri emoțiile și sentimentele de recunoștință care îi însuflețesc față de profesorii și părinții lor. Din partea colegilor lor de clasa a VII-a, după cum este obiceiul la această instituție de învățământ, au primit apoi câte o floare și alte obiecte simbolice.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost premiați atât elevii care au obținut rezultate deosebite de-a lungul anului, cât și părinții lor care s-au implicat în mod deosebit în susținerea activităților școlar-educative organizate.

Din efectivul de 23 de elevi care au terminat clasa a VIII-a la Școala Generală Românească din Giula, majoritatea elevilor își vor continua din toamnă studiile lor tot în cadrul acestei școli.

Serbări de rămas bun pentru elevii din clasele a VIII-a, la care au fost prezente diferite oficialități, au fost organizate, de asemenea, atât la Școala Generală din Micherechi, vineri, 15 iunie 2012, cât și la cea din Chitighaz, tot sâmbătă, 16 iunie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente