Serbare de Paști la Tarragona

Nicio sărbătoare nu e la fel pentru românii din Parohia „Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Fructuosus” din Tarragona, Spania. Cu atât mai mult, praznicul Învierii Domnului le-a adus și în acest an bucurii duhovnicești, dar și vechile tradiții românești pe care noi, românii, le ducem cu noi în toată lumea și le valorificăm cum știm noi mai bine. Și pentru că de cele mai multe ori grijile și preocupările celor mari îi împiedică să își aducă aminte de micile detalii, iată că cei mici găsesc mereu energie pentru a crea momente speciale.

Așa a fost și în acest an, când, după ce au luat parte la Slujba Învierii Domnului și la Sfânta Liturghie, duminică după-amiaza, la finalul Slujbei celei de-a II-a Învieri, copiii de la școala parohială din Tarragona au pus în scenă un spectacol de Paște, cu poezii specifice și imne pascale, informează episcopiaspanieiportugaliei.es.

La final au rămas să ciocnească ouă roșii alături de părintele paroh Vasile Băltărețu și de doamna preoteasă Elena, cea care îi îndrumă și îi pregătește pentru toate activitățile lor din biserică.

Dincolo de faptul că învață să se bucure împreună de marile sărbători ale Bisericii noastre, cei mici deprind multe învățături de mici creștini, dar și ca fii ai unei nații care le-a lăsat atât de multe moșteniri. În acest proces, participarea a școala parohială joacă un rol esențial, la fel ca influența majoră avută în păstrarea limbii și a culturii noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente