Serată duhovnicească – Nepsis Torino

Tinerii „Frăției Nepsis” din cadrul Parohiei Ortodoxe „Sfânta Cruce” -Torino II au organizat în ziua de 27 ianuarie o serată duhovnicească. Inițiativa tinerilor aflați sub îndrumarea diaconiței Nicoleta Istina a fost primită cu bucurie de părintele paroh Lucian Roșu, care la rândul său a luat inițiativa chemării unui invitat de seamă: Pr. Prof. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Cum bucuria oricărei întâlniri trebuie să înceapă cu o rugăciune, cei prezenți – tinerii împreună cu părinții lor și cu alți credincioși (într-un cuvânt, tineri de toate vârstele) – și-au unit cugetele și inimile în cântare de laudă adusă lui Dumnezeu în cadrul slujbei Vecerniei.

După momentul de rugăciune, la îndemnul părintelui Lucian: „să dea Dumnezeu tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte cuvântului duhovnicesc”, Pr. Prof. Constantin Necula a ținut o conferință având ca temă: „Tinerii în contextul familiei creștine”, informează episcopia-italiei.it.

Permanent în căutare de răspunsuri la întrebările lor, membrii „Frăției Nepsis” împreună cu toți ceilalți participanți au avut parte de o reconfigurare a gândirii despre familie, a nevoii de a ne atașa corect și de a ne iubi familia, căutând să-L descoperim mereu pe Dumnezeu în cei de lângă noi.

După rugăciunea comună și ascultarea cuvântului duhovnicesc, seara a continuat cu o cină, un adevărat ospăț al dragostei pregătit de aceste vlăstare tinere ale Bisericii, din care s-au înfruptat mai bine de șaptezeci de persoane care au participat la această adevărată „minune a înmulțirii bucuriei”. Nu au lipsit nici cântecele care însoțesc de fiecare dată întâlnirile și le exprimă bucuria.

Comentarii Facebook


Știri recente