Seminarul Teologic din Craiova prezent la Bursa Ofertelor Școlare

Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova și-a prezentat miercuri, 15 mai, oferta școlară, în cadrul ediției a XV-a a „Bursei Ofertelor Școlare”, organizată pentru absolvenții clasei a VIII-a, la Teatrul Național „Marin Sorescu”, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educatională Dolj, prin Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică. Cu acest prilej, reprezentanții Seminarului Teologic au informat că instituția oferă un număr de 28 de locuri absolvenților de clasa a VIII-a.

Părintele profesor Cristin Sperlea a precizat că un număr mare de absolvenți ai școlilor gimnaziale, împreună cu familiile lor, s-au arătat interesați de avantajele continuării studiilor liceale în această instituție educațională cu profil teologic.

„Am ales să denumim această acțiune „Seminarul Teologic Ortodox din Craiova, o școală pentru minte și inimă”, deoarece se adresează atât formării intelectuale a tinerilor cât și transformării lor interioare, duhovnicești, iar aici ne referim la elevii care au dragoste pentru sfânta biserică și care doresc să dobândească o educație religioasă, morală și patriotică, în același timp.

Seminarul Teologic din Craiova pune un accent deosebit pe nivelul de pregătire al elevilor dar și pe moralitate și disciplină. Este o politică educațională în care se regăsesc nu numai opțiunile elevilor, dar și cele ale părinților care doresc un loc sigur, cu principii morale și disciplinare sănătoase, cu un program școlar eficient și cu personal competent în supravegherea și coordonarea pregătirii și formării copiilor lor”, a spus părintele Sperlea.

După terminarea studiilor liceale teologice, tinerii pot deveni preoți, profesori de religie (după completarea studiilor teologice superioare) și cântăreți bisericești, sau pot opta pentru alte domenii de activitate.

Seminarul Teologic Ortodox din Craiova dispune de spații moderne de învățământ: dormitoare cu două locuri și băi proprii, sală de conferință, săli de clase, laboratoare de practică liturgică, informatică, muzică; spații de meditație, bibliotecă cu un număr de peste 15000 volume, sală de mese, spălătorie, toate aceste spații fiind modernizate în totalitate, la standarde europene, încă din anul 2008. Sprijinul financiar acordat elevilor, condițiile de pregătire și programul educațional coerent și profesionist derulat în această unitate de învățământ teologic gimnazial, este reflectat în procentajul de 98 % promovabilitate la examenul de bacalaureat, precum și prin faptul că absorbția pe piața muncii a absolvenților este de 100 %. De reținut și rezultatele deosebite obținute de către elevi în anul școlar 2011-2012, sub îndrumarea cadrelor didactice, prin cele 7 premii naționale obținute la olimpiadele de specialitate, precum și prin cele 20 de premii la diferite concursuri și competiții naționale, interjudețene și județene, precum și a numeroaselor activități și acțiuni cu caracter sportiv, ecologic și umanitar.

Comentarii Facebook


Știri recente