Seminarul „Medicină și Teologie”, la final

La Bistrița au continuat astăzi, 14 mai 2013, lucrările Seminarului Ortodox internațional „Medicină și Teologie”, eveniment aflat la cea de-a XII-a ediție. În ultima zi a lucrărilor, alături de specialiști în domeniu din majoritatea centrelor universitare din țară și invitați din străinătate s-au aflat și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care au oficiat un Te Deum.

După slujba de Te Deum, Mitropolitul Andrei a adresat celor prezenți un cuvânt prin care și-a exprimat bucuria participării la cea de-a 12-a ediție a Seminarului: „Mă bucur mult că încă odată, domnul director Buta ne adună la Bistrița la o întâlnire știintifică, care din acest punct de vedere își are importanța ei, dar din punct de vedere duhovnicesc ne crează aici o comuniune frumoasă care apropie sufletele oamenilor și le întărește. ”

Apoi, Mitropolitul Clujului i-a conferit președintelui Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, în semn de apreciere, Crucea transilvană.

În cadrul lucrărilor seminarului, mitropolitul a susținut prelegerea intitulată „Bolnav am fost și M-ați cercetat”.

„Gândindu-ne că omul bolnav are și suflet și trup, realizăm că suferința este și spirituală și sufletească. De aceea, pe lângă doctorul trupurilor e importantă în spital și prezența preotului”, a subliniat ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, potrivit radiorenasterea.ro.

Au fost organizate mese rotunde și comunicări grupate pe mai multe teme, ultima parte a lucrărilor desfășurându-se sub genericul „Biserica în spital. Diaconie și taumaturgie”, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

Seminarul a fost organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Protopopiatul Bistrița, împreună cu Societatea Română de Bioetică, Uniunea Medicală Balcanică din România, Asociația Medicală Română – filiala Bistrița și Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

La finalul lucrărilor, Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” a susținut un concert.

Participanții au putut admira și expoziția de icoane românești intitulată „Icoana din suflet” ce reunește lucrări ale studenților și masteranzilor de la Cercul de artă sacră „Dionisie din Furna”.

Comentarii Facebook


Știri recente