Seminariștii suceveni, pelerini în Bucovina

Seminarul Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava a programat o serie de acțiuni în cadrul săptămânii „Școala altfel”. Elevii vizitează în aceste zile mai multe lăcașuri de cult reprezentative pentru spiritualitatea bucovineană, informează TRINITAS TV.

„Ne aflăm în săptămâna altfel și dorim ca și Seminarul Teologic Ortodox Mitropolitul Dosoftei de la Suceava să facă un program altfel, nu numai la cursuri, predat și învățat, ci ne-am propus ca în aceste două zile, miercuri și joi, clasa a XII-a împreună cu mine ca și diriginte, să facem un scurt pelerinaj la sfintele mănăstiri din nordul Bucovinei”, a spus Pr. Prof. Dragoș Buta.

La finalul excursiei tematice, elevii vor nota impresiile într-un jurnal special, intitulat „Tradiție și istorie românească”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…