Seminariștii din Tulcea și-au cinstit ocrotitorul. Burse din partea Centrului Eparhial pentru elevii merituoși

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfințite în Capela Seminarului din Tulcea, miercuri, în ziua sărbătorii ocrotitorului spiritual al instituției: Sfântul Ioan Casian.

În acest context de sărbătoare, Centrul Eparhial din Tulcea a oferit bursa „Mitropolitul Antonie Plămădeală” pentru patru elevi seminariști cu rezultate meritorii la învățătură și purtare. Bursa constă în sprijin financiar și cărți.

La slujbă au participat profesorii și elevii Seminarului, dar și alți invitați, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În predica rostită, PS Visarion a subliniat actualitatea mesajului învățăturilor Sfântului Ioan Casian pentru tinerii seminariști.

Unul dintre elevi a prezentat la chinonic cuvântul intitulat „Sfântul Ioan Casian propovăduitor al Evangheliei și trăitor al vieții creștine”

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și profesorii Seminarului trecuți la Domnul și a fost sfințită și o icoană a Sf. Ioan Casian care va rămâne în patrimoniul Seminarului.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…