Seminar internațional găzduit de Centrul pentru Patrimoniul Cultural Sf. Constantin Brâncoveanu al Patriarhiei Române

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Centrul pentru Patrimoniul Cultural Sf. Constantin Brâncoveanu va găzdui seminarul demonstrativ cu tema: „Utilizarea spectrometrelor pe bază de radiații Terahertz în investigarea bunurilor de patrimoniu cultural”. Evenimentul va avea loc miercuri 13 martie 2013, ora 10.00, la sediul Centrului pentru Patrimoniul Cultural situat pe Str. Maria Rosetti nr 63, București.

Prezentatorii temei vor fi specialiști de la „Russi Scientific Instruments Romania”, „Bruker Optics Germania” și de la compania „Tera View Cambridge UK, după cum ne-a transmis dl prof. Victor Simion.

În luna februarie a acestui an s-au împlinit șase ani de când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat înființarea, în cadrul Sectorului Patrimoniu cultural, a Centrului de Pregătire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române, cu scopul de a forma specialiști în domeniile gestionării, administrării, protecției, conservării, restaurării și valorificării bunurilor culturale deținute de unitățile noastre de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente