Seminar de formare pentru preoți în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Sectorul social-misionar, a organizat luni, 17 iunie 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un seminar de formare pentru preoți, cu tema „Intervenția socială la nivelul parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, locul desfășurării fiind sala multifuncțională (sala 15) a Centrului socio-cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, informează sf-esc.ro.

În cadrul seminarului au fost prezentate și discutate documentele și etapele procesului de acreditare a furnizorilor de servicii sociale în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1024 din 25 iunie 2004 precum și a Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, precum și ale Ordinului nr. 383 din 6 iunie 2005, al Ministrului muncii, solidarității sociale și familiei, metodele, tehnicile și instrumentele folosite în asistența socială și tipurile de servicii sociale care pot fi înființate în cadrul parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Prin intermediul exercițiilor pe grupe de lucru, preoții participanți au realizat schimburi de experiență fiind prezentate modele de bună practică din asistența socială desfășurată în cadrul parohiilor.

La acest seminar de informare au participat un număr de 24 de preoți din Protopopiatul Oltenița, care au apreciat întâlnirea ca fiind una deschisă și interactivă, având o abordare concisă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…