Seminar de formare pentru lucrul pastoral cu tinerii, la Miclăușeni

Ca urmare a proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2016 drept „Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, Departamentul de Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iașilor a desfășurat în perioada 28-30 martie 2016, la Centrul Social – Cultural „Sfântul Ilie” de la Mănăstirea  Miclăușeni, seminarul cu tema ,,Preotul şi tinerii”, informează site-ul doxologia.ro. La seminarul susţinut de  domnul Cristian Neguț şi doamna Alisia Damian au participat preoți din toate protopopiatele Ahiepiscopiei Iașilor.

03Principalele obiective ale seminarului au fost învățarea „artei” de a-i implica activ pe tineri în viața Bisericii. S-a amintit încă o dată faptul că tinerii sunt mai întâi prezentul Bisericii și, de asemenea, viitorul acesteia. Domnul Cristian Neguț i-a ajutat pe participanți în înţelegerea tinerilor și a specificului vârstei, în condițiile dezvoltării actuale a societății moderne, și i-a învăţat unele „tehnici” de lucru pe care preoții participanți să le poată aplica în proiectele cu tinerii desfăşurate la nivel de parohie. Seminarul a debutat cu prezentarea preoților participanți și a proiectelor derulate de aceștia împreună cu tinerii din parohiile lor. S-a abordat apoi problema stabilirii unei relații cu tinerii prin cunoașterea acestora, a dorințelor și nevoilor pe care aceștia le au. S-a subliniat importanța prezenței vii a tinerilor în societate și mai ales în comunitatea din care aceștia fac parte, ca o componentă activă a acesteia,  în condiţiile în care într- o lume materială şi superficială, aceştia cad pradă iluziilor şi senzaţiilor de moment, în care experienţa în sine este valoroasă şi nu consecinţele.

Pe parcursul celor trei zile participanții au lucrat în echipe, și-au împărtășit experiențele, dar și piedicile și neputințele în pastorația tinerilor din parohiile lor. Acest Seminar de formare a fost și o pregătire pentru Întâlnirea internațională a tinerilor creștin ortodocși, ce va avea loc în anul 2017 la Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente