Seminar de arhitectură bisericească românească la Torino – Italia

În cadrul Festivalului de arhitectură de la Torino 2013, marți, 28 mai 2013, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei a participat la Seminarul de arhitectură bisericească românească.

La acest seminar au participat: Arhitectul Carlo Novarino – președintele FOAT, Dr. Francesco Maltese – consilier cultural la Primăria localității Moncalieri, Domnul Daniel Șerban Zinelli – Consulul României la Torino, Dr. Giancarlo Chiapello – Centrul de Studii Sociale Mario Becchis, Arhitectul Andrea Cavaliere – Paicon Srl, Arhitectul Giorgio Beltramo – Paicon Srl, Prof. Luca Davico – docent de sociologie la Politehnica din Torino.

Participanții au luat cuvântul în vederea construirii unei biserici din lemn și a unui Centru social-cultural în Moncalieri, pe seama Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții 40 de mucenici din Sevastia”, păstorită de Pr. Marius Floricu.

În intervenția sa, Preasfințitul Siluan a prezentat importanța unei asemenea inițiative de a împărtășii cu localnicii valorile noastre cele mai prețioase: credința, cultura și arta bisericească. Comunitatea se angajează să construiască un loc deschis, punct de întâlnire de împărtășire reciprocă a valorilor celor mai dragi nouă, informează episcopia-italiei.it.

Proiectul parohiei a fost ales să participe la expoziția Architettura in cittÃ, în urma desemnării ca fiind unul din cele mai importante proiecte, din 30 de proiecte din regiunea Piemonte.

La acest seminar, partenerii Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei au fost Ordinul Arhitecților din Regiunea Piemonte și Primăria din Moncalieri.

Comentarii Facebook


Știri recente