Seminar cu tema Cum ne mărturisim și asumăm credința în Moartea și Învierea lui Hristos?, la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu a organizat astăzi un seminar cu tema: „Cum ne mărturisim și asumăm credința în Moartea și Învierea lui Hristos?”, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

Manifestarea, la care au participat elevi din clasele liceale, a fost coordonată de pr. prof. Gheorghe Ionașcu și diac. Prof. Nicușor Lăzărică. După cum ne-a informat părintele diacon Nicușor Lăzărică, seminarul a debutat cu vizionarea proiecției video „Patimile Mântuitorului”, urmată de discuții pe marginea temei enunțate. Întrebările la care participanții au încercat să găsească răspunsuri, în lumina învățăturii creștin ortodoxe, s-au referit la nevoia de modele spirituale in societatea zilelor noastre, asumarea adevărului că Hristos s-a răstignit pentru noi și consecințele acestei asumări, principalele mijloace prin care ne mărturisim credința, nevoia de post , rugăciune și spovedanie ș.a.

Seminarul face parte din programul duhovnicesc al acestei perioade premergătoare praznicului Învierii Domnului, derulat la nivelul Liceului Teologic din Târgu Jiu. Programul va continua în zilele următoare cu participarea elevilor la slujbele speciale rânduite de Biserica noastră pentru Săptămâna Patimilor.

Comentarii Facebook


Știri recente