Ședința Protopopiatului Emilia Romagna, Italia

Luni, 19 mai 2014, la biserica ‘Cuviosul Dimitrie cel Nou’ din Basarabi din Budrio, a avut loc ședința preoților din Protoieria Emilia Romagna. Alături de părintele protoiereu Constantin Totolici, au fost prezenți toți preoții din protopopiat.

Mai multe informații a oferit părintele Vasile Jora: „De această dată, am avut bucuria să-l avem in mijlocul nostru și pe părintele Arhimandrit Atanasie, Vicarul Episcopiei noastre. Ședința a început cu o rugăciune, după care părintele Vicar a binecuvântat deschiderea lucrărilor. În prima parte a ședinței, Părintele Saul Șoptică-Vid a ținut o conferință pe tema Sfintei Euharistii, cu titlul: „Despre Împărtășirea deasă”. Pe această temă, in dezbatere, Preacuviosul părinte Atanasie ne-a împărtășit câteva reflectii inspirate din marturiile marilor părinți trăitori ai Ortodoxiei contemporane, precum și din experiența sa. Problematica fiind amplă, au avut ocazia de a se exprima toți cei prezenți, fiecare aducând mărturii din propria experiență”.

În partea a doua a ședinței, s-au discutat probleme administrative de ordin intern, au fost prezentate de asemenea și proiectele culturale și pentru tineret care se vor desfășura în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

„Este vorba in primul rand despre Festivalul Bucuriei, care anul acesta va avea loc la Piacenza, proiect organizat de părintele Iurie Ursachi cu sprijinul Departamentului pentru Tineret al Episcopiei Italiei, reprezentat de părintele Doru Vasile Gârboan de la parohia din Imola. Apoi a fost prezentat și proiectul „Tabăra de creație”, organizat tot de către Departamentul pentru Tineret. Un alt proiect care a fost prezentat în cadrul ședinței de către părintele Trandafir Vid, de la parohia Bologna Vest, este proiectul „Zilele portului popular românesc”, care va avea loc în protoieria noastră”, a mai precizat părintele Vasile Jora.

Comentarii Facebook


Știri recente