Ședință în Protopopiatul Vitoria

Preoții din Protopopiatul Vitoria s-au reunit joi, 16 mai, în ședință de lucru, întâlnirea fiind găzduită de această dată de Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Santander. În frunte cu protopopul de Vitoria, părintele Radu Ursu, au participat toți preoții din protoierie: pr. Ion Răducu din Pamplona, pr. Vasile Magnet din Logroño, pr. Darius Ardelean din Calahorra, pr. Marian Mănescu din San Sebastian Donostia, pr. Petru David din Bilbao, pr. Andrei Turea din Santander, pr. Gabriel Dănilă din Soria și pr. Claudiu Nicoară din Burgos, informează episcopiaspanieiportugaliei.es

Ședința a fost deschisă prin cuvântul părintelui protoiereu Radu Ursu, după care, în contextul Anului Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena, a fost expusă conferința cu tema Relația Stat-Biserică în Spania în contextul actual, de către părintele Ion Răducu, secretarul protopopiatului.

Sfinția sa a făcut o prezentare a evoluției istorice a creștinismului, până la proclamarea independenței și mai apoi, de asemenea, a evidențat eforturile depuse de Biserică de-a lungul timpului pentru a intra în legalitate, amintind de rolul esențial pe care l-a avut în acest proces Sfântul Constantin cel Mare, prin Edictul de la Milan (313), care a dat libertate creștinilor. O altă parte a lucrării a constituit-o situația în Spania de-a lungul anilor, până în zilele noastre.

După conferință au fost purtate discuții pe marginea temei, iar la final au fost abordate și alte probleme din parohii, de ordin pastoral, misionar, administrativ.

Comentarii Facebook


Știri recente