Ședință de lucru la Protopopiatul Moldova Nouă

La orele dimineții zilei de 22 aprilie 2013, a fost oficiată Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate, în cadrul căreia s-au împărtășit toți preoții protopopiatului. Din sobor au făcut parte pr. Remus Căta – Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă, pr. Gheorghe Țibuleac – Parohia Răcășdia și pr. Iulius Guiman – Parohia Sasca Montană.

În prima parte a ședinței dl. Miloș, maior în cadrul ISU Caraș-Severin a prezentat și explicat preoților măsurile de prevenție care trebuiesc luate în perioada sărbătorilor pascale, iar în partea a doua a ședinței, Mihai Ciucur, inspector pentru activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, a prezentat rezultatele studiului sociologic „Împreună pentru copiii noștri”, studiu realizat în perioada februarie-martie 2013 în parohiile protopopiatului Moldova Nouă.

La final, s-au discutat și analizat diferite aspecte de ordin administrativ și gospodăresc cu care se confruntă în prezent parohiile noului protopopiat.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…