Ședință de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În Sala Sinodală din Reședința Patriarhală are loc astăzi ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În deschiderea ședinței, Patriarhul României a prezentat cele mai importante puncte de pe ordinea de zi.

„Această ședință de lucru a Sfântului Sinod prezintă probleme curente care necesită o atenție deosebită ca urmare a unor legi care s-au dat recent, mai ales în privința cimitirelor, în privința educației și alte aspect juridice care intră într-o anumită relație cu viața bisericească. De aceea, trebuie să fim informați la timp și dacă avem mai multe ședințe ale Sfântului Sinod, unele legate de evenimente duhovnicești mai deosebite atunci agenda este mai restrânsă pe de o parte, iar pe de altă parte avem posibilitatea de a răspunde mai prompt noilor exigențe”, a spus Preafericirea Sa.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcțiune. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Comentarii Facebook


Știri recente