Ședință de lucru a Consiliului eparhial de la Sibiu

La Centrul de Conferințe „Sfântul Andrei Șaguna” de la Păltiniș, județul Sibiu, a avut loc sâmbătă, 5 octombrie, o ședință de lucru a Consiliului eparhial de la Sibiu. La întâlnire s-au aprobat ultimele hotărâri ale Permanenței Consiliului eparhial și s-au discutat noile proiecte ale Arhiepiscopiei Sibiului, informează „Ziarul Lumina”.

Lucrările ședinței de lucru a Consiliului eparhial de la Sibiu au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, iar în prezidiu s-a aflat și Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La această ședință au fost invitați și cei 11 protopopi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pentru ca lucrurile discutate și aprobate la această întâlnire să fie cunoscute și transmise în parohii. În debutul ședinței, PS Episcop Andrei Făgărășanul a citit rugăciuni de mulțumire și de binecuvântare, pentru ca lucrările Consiliului eparhial să se desfășoare sub ocrotirea cerească și pentru ca harul lui Dumnezeu să lumineze consilierii, protopopii și toți ostenitorii Arhiepiscopiei Sibiului.

În prima parte a ședinței, consilierii din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au prezentat rapoartele de activitate ale sectoarelor eparhiale.

„S-au aprobat toate numirile și transferurile făcute la Permanența Consiliului eparhial de la ultima ședință a Consiliului eparhial și până în prezent. Au mai fost aprobate tranzacțiile și avizele pentru schimburi, achiziționări de bunuri și lucrările culturale și misionare realizate în această perioadă”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Proiecte sociale noi

În cadrul aceleiași întâlniri, au avut loc discuții și despre cele mai importante proiecte culturale, misionar-filantropice și sociale din cadrul eparhiei. Între acestea se numără și înființarea unui așezământ de ocrotire socială în apropierea Catedralei mitropolitane din Sibiu.

„Cel mai important proiect pe care l-am discutat este cel de achiziționare a unor spații dintr-o clădire aflată chiar în curtea Catedralei mitropolitane. Clădirea se află în degradare și proprietarii nu au posibilități materiale să refacă imobilul. Ne-am bucurat că avem acordul lor să putem cumpăra aceste spații și să amenajăm în această clădire un așezământ social. Am apelat la protopopiate să ne ajute în realizarea acestui proiect”, ne-a mai spus IPS Mitropolit Laurențiu.

La ședința de la Păltiniș, IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit din nou protopopiatelor și tuturor celor ce au sprijinit zidirea și amenajarea Centrului de Conferințe eparhial din stațiunea montană, amintind că acest așezământ este de folos întregii Biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente