Ședința de lucru a Cercului pastoral-misionar Petroșnița

În cea de-a treia săptămână a Postului Mare, joi, 12 martie, s-a desfăşurat la Parohia Petroşniţa din Protopopiatul Caransebeş, Cercul pastoral-misionar Valea Timişului. De dimineață toţi clericii din cadrul cercului au participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, în biserica parohială „Adormirea Maicii Domnului”, oficiată de un sobor de preoţi, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost susţinută de către un preot slujitor o predică la Duminica a III-a din Post, a Sfintei Cruci. De asemenea un alt preot a rostit şi o cateheză cu tema „Sfânta Cruce, darul lui Dumnezeu şi păzitoarea creştinilor”. Toţi ceilalţi clerici, membri ai centrului, care nu au făcut parte din sobor, au dat răspunsurile la strană. Cu prilejul Anului comemorativ al păstorilor de suflete, s-a oficiat şi o slujbă de pomenire pentru clericii adormiţi în Domnul, care au păstorit în parohiile aparţinătoare centrului.

„Preoții noștri din acest cerc pastoral au slujit cu multă responsabilitate și acrivie Sfânta Liturghie a Sf. Grigorie Dialogul, mai ales că îl pomenim astăzi și totodată s-au arătat foarte interesați de intensificarea misiunii în parohiile noastre. Ne-am bucurat de prezența profesorilor de religie și mai ales faptul că la acest cerc pastoral am stabilit foarte clar înfrățirile și parteneriatul dintre parohiile și școlile din cuprinsul cercului, respectiv parteneriatul dintre preoții parohi și profesorii de religie. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să binecuvinteze lucrările din această zi, ca să putem continua aceste întruniri, care au ca scop intensificarea misiunii și descoperirea unor noi metode de a-i apropia pe credincioși, în special pe tineri și elevi de viața autentică în Hristos”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

După Sfânta Liturghie preoţii, monahii şi profesorii de religie din cadrul cercului au participat la conferinţa prezidată de Preasfinţitul Părinte Lucian, care a debutat cu o meditaţie biblică „Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu” (I Cor. 1,18), urmată de susţinerea unui referat cu tema „Parohia, centru de întărire duhovnicească a omului confruntat cu o lume plasată sub semnul desacralizării, globalizării şi al migraţiei”.

Întâlnirea a continuat cu luări de cuvânt pe marginea conferinţei şi dezbaterea problemelor pastorale din unităţile parohiale ale Centrului pastoral-misionar Valea Timişului. Totodată profesorii de religie au prezentat activităţile pe care le desfăşoară în instituţiile de învăţământ.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea şi Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente