Ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului

La Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus a avut loc astăzi, 9 octombrie, ședința Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. Lucrările au fost prezidate de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului.

Mai multe informații cu privire la această ședință a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului: „Această ședință a avut pe lângă sarcina de a aproba toate hotărârile permanenței Consiliului Eparhial din perioada dintre cele două ședințe și o misiune specială de a asculta raportul fiecărui protopop din cele zece protopopiate, privind activitatea din cei patru ani”.

La întâlnire au participat și protopopii din cuprinsul Arhiepiscopiei, care au prezentat un raport de activitate.

„De asemenea, s-a supus aprobării Consiliului Eparhial aceste lucrări și s-a cerut validarea sau înlocuirea acestor protopopi. Au fost, deocamdată, validate toate mandatele celor zece protopopi, urmând ca după pensionarea părintelui de la Brașov să se propună și să se aleagă un protopop pentru Brașov. Este posibil și la alte protopopiate să se mai facă schimbări”, a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

La final, chiriarhul locului a oferit părinților protopopi diploma „Act de cinstire”. De asemenea, Părintele Protopop Zenovie Mosoiu al Protopopiatului Brașov a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu distincția „Crucea Șaguniană”, pentru cei 40 zeci de ani de activitate protoierească.

Comentarii Facebook


Știri recente