Ședință administrativ financiară în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În sala de conferințe a protoieriei Pitești a avut loc marți, 5 martie 2013, ședința administrativ financiară a protopopilor și a contabililor din Eparhie prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. La eveniment au participat și membrii Permanenței Eparhiale.

În urma discuțiilor purtate după cum ne-a transmis Părintele Necula Petre, de la Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, s-au luat următoarele hotărâri:

– conform Statutului Bisericii Ortodoxe Române, părinții protoierei vor face verificarea gestionară a tuturor parohiilor, precum și evidența tuturor bunurilor de inventar.

– conform inventarului bisericilor de lemn, se va verifica starea acestora, cu respectarea strictă a normelor PSI și de protecția și sănătatea muncii;

– se vor respecta cu strictețe toate hotărârile Sfântului Sinod

– evidența terenurilor parohiilor și starea lor actuală, precum și regimul juridic.

– s-a analizat situația consumului de lumânări și a resturilor de ceară, făcându-se propuneri pentru revigorarea acestei activități

– se vor verifica instalațiile (paratrăznet, gaz metan, energie electrică) numai cu personal autorizat, iar montarea acestora să nu afecteze arhitectura bisericii.

Părinții protoierei din cele șase protopopiate ale Eparhiei urmează în perioada imediat următoare să informeze parohiile în legătură cu cele hotărâte, iar rezultatele acestei acțiuni vor fii prezentate într-o ședință viitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente